Babor

BABOR is pionier van de professionele huidverzorging. Ontdek hier het gamma.
Met onze deskundige kennis vertalen wij de geheimen van fijne, natuurlijke werkzame stoffen in luxueuze, actieve en verdraagzame huidverzorgingsproducten.
Het resultaat sinds 55 jaar: Individuele precisie-cosmetica made in Germany, in samenwerking met cosmetici. Voldoet aan de hoogste eisen en zorgt voor een duurzaam gezond huidbeeld.
Onderzoeken betekent bij BABOR de eigen grenzen overschrijden, voortdurend verder kijken dan je neus lang is en steeds openstaan voor het nog onontdekte.Het beauty-probleem is het uitgangspunt van ons veelomvattende onderzoeks- en ontwikkelingswerk.Wij onderzoeken doelgericht naar oplossingen voor heel concrete huidproblemen en huidbehoeften.In interdisciplinaire wetenschapsteams bestaande uit dermatologen, genetici, biochemici, moleculairbiologen, artsen en diabetologen en in nauwe samenwerking met gerenommeerde universiteiten en andere toonaangevende wetenschappelijke instituten worden steeds weer baanbrekende innovaties voortgebracht.

Een centraal kenmerk van ons werk is de respectvolle omgang met de natuur en haar kostbare werkstoffen.
Daarom maken we o.a. gebruik van grondstoffen uit een gecontroleerd biologische teelt en op basis van zich weer herstellende resources.BABOR ziet sinds haar oprichting in 1956 uitdrukkelijk af van dierproeven. Ook in de toekomst zullen vanzelfsprekend voor onze producten geen dierproeven uitgevoerd worden en ook geen opdracht daar toegegeven worden.Onze hoge kwaliteits- en zuiverheidseisen van grondstoffen en strenge controles in het kader van de kwaliteitskeuringen waarborgen een zeer hoge mate van zuiverheid en kwaliteit van onze producten.
Bij de ontwikkelingen van onze BABOR producten zien we af van
  • PEG’s (polyethyleenglycolen)
  • synthetische siliconenoliën
  • huidprikkelende mineraaloliën
  • paraffine en paraffinederivaten
  • grondstoffen van dierlijke oorsprong