Laserontharing

Traditionele ontharing
Ontharing op de traditionele manier is vaak erg pijnlijk en vaak niet afdoende. Bovendien moeten de behandelingen telkens herhaald worden.

Laserontharing
Waar traditionele manieren van ontharing gebaseerd zijn op bruut geweld, het haar wordt inclusief haarwortel uitgerukt, is Laserontharing een zachte ontharing waarbij de huid nauwelijks geïrriteerd raakt. Kies voor de Laser methode als u minder pijn verkiest bij ontharing.

Laserontharing: werkwijze
Laserontharing werkt door gebruik te maken van het lichaamseigen melanine dat natuurlijk in het haar aanwezig is. De laser stuurt een puls doorheen het haar waarvan de hitte door de melanine naar de haarwortel getransporteerd wordt, waardoor de haarwortel wordt vernietigd. Een speciale koeltip die in aanraking komt met uw huid zorgt ervoor dat wanneer de laser een zeer korte puls geeft, de omliggende huid en onderliggende bloedvaatjes beschermd zijn tegen de hitte van de laser. Het resultaat is een pijnlijze ontharing. Laserbehandeling geniet daardoor de voorkeur van steeds meer mensen!
Bovendien zorgt ontharing met de laser na 5 tot 8 behandelingen voor een definitieve ontharing. Tachtig tot negentig procent van de behandelde haren is dan definitief weg! Het aantal behandelingen dat u nodig heeft, hangt af van de te ontharen plaats op uw lichaam, het type van uw huid en de kleur van uw haar. Om dat te bepalen bieden wij u een gratis testsessie laserontharing aan. Wij behandelen u met de laser op een oppervlakte van drie vierkante centimeter. Afhankelijk van hoe u reageert op deze laserontharing, bepalen wij dan hoeveel keer u onder de laser moet voor een definitief resultaat.


Deze nieuwe ontwikkelde diodelaser kan ongewenste haren zeer efficiënt en langdurig verwijderen op een betrouwbare en comfortabele manier. Om te begrijpen hoe deze laser werkt is het belangrijk te weten hoe haar groeit en hoe de laser het haar kan verwijderen. Het haar groeit vanuit de haarwortel, ook haarfollikel genoemd. Wat we boven op de huid zien is de haarpijl en dit is het verhoornde product dat word aangemaakt door de haarwortel of follikel. De haargroei is verschillend bij iedereen, afhankelijk van leeftijd, gewicht, metabolisme, hormonen, medicatie en etnische achtergrond. Ondanks deze verschillen doorloopt elk haar drie ontwikkelingsfasen:
 1. Actieve groei of anagene fase: van alle haren op het lichaam zijn er ongeveer 85% in deze fase. Tijdens deze fase is er pigment of melanine aanwezig rond de haarwortel.
 2. Regressieve fase of catagene fase: periode van 2 weken waarbij een actief haar overgaat in de rustfase, het haar stopt met groeien. Ongeveer 4% van de haren verkeert in deze fase.
 3. Rustfase of telogene fase: Periode van ongeveer 6 weken en na deze periode zullen de haren spontaan uitvallen en star een nieuwe groeicyclus of actieve fase. Ongeveer 13% van de haren zijn in deze fase.
 
De laser werkt in op de pigmentatie of melanine in de haren en is dus meest actief anagene fase. Aangezien er pigment nodig is om laserlicht te absorberen is een behandeling van lichte haren niet mogelijk. Omdat niet alle haren zich tegelijkertijd in deze fase bevinden is het noodzakelijk dat men meer dan één behandeling moet ondergaan voor men kan spreken van een volledige ontharing. Het aantal sessies hangt af van de te behandelen huidzone en het aantal haartjes dat zich in de rustfase bevindt. Wanneer de haartjes weer actief worden, zijn er bijkomende sessies vereist.
Hoe werkt deze laser? De laser produceert een hoog geconcentreerde lichtbundel vaneen bepaalde golflengte. Deze lichtbundel word maar een fractie van een seconde uitgezonden op de huid. De energie van het laserlicht wordt hoofdzakelijk opgenomen door het pigment dat rond de haarwortel aanwezig is. Hierdoor worden de haarwortelcellen opgewarmd en selectief vernietigd.
Na 3 à 7 dagen na de behandeling kan het lijken dat de haartjes terug groeien. Doch de meeste van deze haartjes zijn behandeld en vallen uit. Tussen de verschillende behandelingen mag er geen epilatie gebeuren, wel mag men de behandelde gebieden scheren, of ontharingscrème gebruiken Voor en tijdens de behandelingen mogen er absoluut geen zonnebanken genomen worden, buiten of op het strand is het zonnen ook zeker afgeraden. Dit alleen voor de te behandelen zone. Iedereen die haren heeft op plaatsen waar men dat liever niet wil, kent het probleem van altijd maar scheren, harsen of epileren. Het kost veel tijd, veel geld en spontane uitjes gaan eerst door een haarinspectie vooraf. Voor overbeharing in het gezicht bestaat al 40 jaar de methode van elektrisch ontharen (Blendmethode), uitgevoerd door de schoonheidsspecialiste, effectief, maar zeker voor gebieden waar wat meer haar zit een zeer tijdrovend en kostbaar karwei. Bij overbeharing op het lichaam beginnen we meestal niet eens aan elektrisch ontharen.
Zo werkt het.
De gekoelde kop van het laserapparaat (dit is een blokje van 1cm2) wordt geplaatst op het te behandelen gebied. De puls van de laser, welke maar een fractie van een seconde zijn energie vrijgeeft, richt zich op het pigment onder aan de haar, door de vrijgekomen warmte vernietigt hij het haarzakje waar de haar uit groeit. Door het maar zo kort afgeven van de warmte en het gebruik van de gekoelde kop zal de huid in de omgeving van de haar goed beschermd zijn.
Wat mag u verwachten?
De behandeling gaat snel, varieert van een paar minuten tot een uur of meer, afhankelijk van het te behandelen gebied. Omdat de laser zich richt op het pigment onder aan de haar en alleen haren die in de groeifase zijn dit pigment hebben, zullen er meer behandelingen noodzakelijk zijn De tweede behandeling kan pas plaatsvinden als de volgende serie haren deze groeifase heeft bereikt. De behandeling zelf is niet pijnlijk, hooguit wat irritant. De meeste klanten kunnen de behandeling zeer goed verdragen.
Voor wie is de behandeling geschikt?
Voor vrouwen en mannen die hun overbeharing als storend ervaren. Gezicht, benen, borst, rug, oksels, bikinilijn, uitdunnen van de baard, in principe is alles mogelijk. De haren mogen niet te dun (licht dons) of te wit zijn. De energie die vrij komt zoekt namelijk de gepigmenteerde knop onder aan de haar, bij licht dons is deze niet aanwezig en bij een gepigmenteerde of een door de zon verkleurde huid neemt de huid soms veel energie op.
Hoe groeit haar?
Haarfollikels ontwikkelen zich door een complexe serie van activiteiten in de huid. Interessant is dat niet alle haren tegelijkertijd groeien. Eigenlijk maakt de groei verschillende fasen door: de groeifase (anagene fase), de overgangsfase (catagene fase) en de rustfase (telogene fase). De tijd die elke fase neemt is afhankelijk van diverse factoren, waaronder lichaamsgebied. Bijvoorbeeld: op de hoofdhuid zijn 90% van de haren in de groeifase, in vergelijking met 70% van de haren op onze armen. Gedurende de overgangsfase begint de omliggende huid de haarwortel te absorberen. Uiteindelijk komt de haar in de rustfase en zal uitvallen waarna de groei opnieuw begint.
Wat bepaalt het uiterlijk van lichaamsbeharing?
Leeftijd, afkomst, plaats op het lichaam, medicatie en hormoonspiegel bepalen de lengte, dikte en kleur van lichaamsbeharing. Hoeveel haren er te zien zijn hangt af van de hoeveelheid haren die op dat moment in de groeifase zijn en hoe lang die fase duurt.
Wat zijn de alternatieven voor haarverwijdering?
 • Scheren – Een simpele methode, het beïnvloedt de stugheid, dikte en groeicyclus van de haar niet, maar het blijft een tijdelijke oplossing en vraagt herhaalde handelingen om de huid een haarvrij aanzien te geven.
 • Epileren (plukken) – Is een tijdrovend, pijnlijk en niet praktische oplossing voor grotere gebieden.
 • Harsen – Deze behandeling kan uitgevoerd worden op grotere gebieden van het lichaam. De huid blijft gedurende 3 tot 6 weken haarvrij. Echter, ook deze methode is pijnlijk en voor de meeste mensen is het een probleem dat zij altijd met zichtbare haren lopen voor er weer geharst kan worden.
 • Electrisch ontharen (Blend) – Bij deze methode wordt een naaldje langs de haar de follikel in gebracht, waarna door verhitting de voedingsbodem van de haar vernietigd wordt. Uitgevoerd door een schoonheidsspecialiste met de specialisatie elektrisch ontharen kan deze methode succesvol zijn en definitief haarvrij maken. Echter, omdat je maar één haartje tegelijkertijd kan behandelen is het een zeer tijdrovend karwei.
Hoe verwijdert de LightSheer het haar?
Het licht dat vrijkomt uit de LightSheer laser wordt door het pigment dat zich aan de haar onder in de haarfollikel bevindt geabsorbeerd. De laser geeft zijn energie een fractie van een seconde vrij. Deze fractie van een seconde is echter lang genoeg om de haarfollikel te vernietigen maar kort genoeg om het omliggende weefsel te ontzien. De unieke gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk helpt de huid te beschermen door de huid te koelen tijdens het vrijkomen van de energie. Het diode-licht dat op een diepte van 810nm vrijkomt, is de ideale diepte om de haar te raken maar de bloedvaten en weefsels te ontzien. De verhitting van de haarfollikel heeft als gevolg: vernietiging/beschadiging van het haarfollikel met als gevolg vertraagde groei en in de meeste gevallen permanente vernietiging van het follikel.
Is het veilig?
Ja! Het LightSheer systeem is na jaren research in 1998 in Amerika op de markt gebracht door de Coherent Medical Group. Een gerenommeerd bedrijf welke Lasers voor vele medische toepassingen maakt. De laserinstellingen zijn zeer zorgvuldig gedefinieerd om de precieze diepte en locatie van de haarfollikel vast te stellen. De gepatenteerde gekoelde kop van het handstuk is ontworpen om de huid voor, tijdens en na elke puls te ontzien.
Doet het pijn?
Echt pijnlijk is het voor de meeste mensen niet, er is een tintelend, wat prikkelend gevoel, maar voor de meeste mensen is dit hooguit wat irritant. Echter, sommige delen van het lichaam zijn nu eenmaal iets gevoeliger dan andere delen.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
De LightSheer verstoort het groeipatroon van de haren in de actieve fase. Omdat andere haren deze groeifase pas later bereiken zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om alle haren in een bepaald gebied te vernietigen. Rekent u in ieder geval op 3 tot 8 behandelingen. De eerste drie behandelingen zullen met een tussenpoos van 4 tot 6 weken plaatsvinden. De (eventuele) volgende behandelingen kunnen wat langere tussentijd nemen.
Zijn de resultaten definitief?
De LightSheer diode laser is de enige diode laser welke door de FDA (Food and Drug Administration) is goedgekeurd voor de claim: permanente haarreductie. Klinische studies rangschikken de LightSheer als de meest effectieve laser. Klanten mogen een permanente vermindering van haargroei verwachten . Garanderen dat er nooit meer haar groeit op de behandelde plaats kan niet, onder invloed van veranderingen in het lichaam (denk maar aan hormoonveranderingen) is het altijd mogelijk dat donshaartjes veranderen in dikkere haren. Aan dit proces kan een laserbehandeling niets veranderen.
Wat gebeurt er na de behandeling?
Binnen een paar minuten na de behandeling kan het behandelde gebied wat rood worden en wat zwellinkjes vertonen. Dit is een reactie op de sterke hitte die de laser in de huid gebracht heeft, deze reactie zal snel weer verminderen. Om de reactietijd zo kort mogelijk te houden, wordt er een coldpack aangebracht. 1 tot 2 weken na de behandeling zult u zien dat de haren die behandeld zijn heel langzaam uit de huid groeien, als u dit storend vind kunt u deze haren scheren, u mag ze ook laten zitten, ze vallen er vanzelf uit. Bij huidtypes die zeer gevoelig zijn voor verstoring van pigment is het mogelijk dat er na de behandeling kleine hyper- of hypopigmentatie optreden, dit herstelt zich altijd weer.
Wie kunnen er met de LightSheer diode laser behandeld worden?
Eigenlijk bijna alle huidtypes en haarsoorten van mannen en vrouwen! Er zijn echter een paar uitzonderingen, lichte donshaartjes en harde witte haren reageren minder goed op de laser, dit omdat zij geen/bijna geen pigment hebben. Ook negroïde huidtypes reageren wat moeilijker, dit omdat deze huid zoveel pigment bevat.
Zijn er nog speciale instructies na de behandeling?
 • Geen producten op het behandelde gebied behalve cooling-gel of een zonnebrandcrème met zeer hoge beschermingsfactor (sunblock) als u in de zon loopt. U mag het gebied met een zachte reiniging wassen maar niet schrobben.
 • Niet met het behandelde gebied in de zon, niet op zonnebank en geen zelfbruinende producten gebruiken 2 weken voor en na de behandeling.
 • 1 tot 2 weken na de behandeling zullen de haren uitgroeien en mogen dan geschoren worden maar hoeft niet, ze vallen er vanzelf uit.
 • Tussen de behandelingen in niet harsen of met het pincet uittrekken, alleen scheren is toegestaan.
 • De huid laten rusten,niet pulken.