Veilig bruin UVA & UVB

De warme zonnestralen op je huid voelen en heerlijk genieten van het mooie weer. Of je nu meedoet aan het licht- en schaduwspel van de stad of geniet van de volle zon op het strand, je wordt echt blij van de zon. Maar voorzichtig met die zonnestralen waar we zo naar verlangen en die ons het zomerse, bruine kleurtje geven; ze kunnen ons er ook snel erg oud uit laten zien. Belangrijk is de huid doeltreffend te beschermen tegen UV-stralen, waardoor huidveroudering door licht wordt voorkomen! Want de beste bescherming tegen rimpels is zonbescherming.
U vindt hier de antwoorden op de belangrijkste vragen over dit onderwerp:
Wat is het verschil tussen UVA- en UVB-stralen?
UVA-stralen dringen diep door tot in het bindweefsel en veroorzaken daar chronische lichtschade. Deze zijn verantwoordelijk voor zonneallergieën, schade en huidveroudering op lange termijn. UVB-stralen zorgen voor een bruine kleur, maar ze dringen door tot diep in de epidermis en zijn verantwoordelijk voor zonnebrand en schade aan het DNA.
Wat betekent symbool UVA onder de lichtbeschermingsfactor op de verpakking?
Moderne zonbeschermingsproducten bieden UVA- en UVB-bescherming. Het symbool onder de beschermingsfactor (bijvoorbeeld SPF 25) heeft aan dat de verhouding tussen de bestanddelen uit het UVA-filter en het UVB-filter er perfect en zeer actief in verwerkt zijn; dat geldt voor alle zonbeschermingsproducten van MARIA GALLAND. Alleen dan mag dit symbool op de verpakking worden gezet; dit is wettelijk voorgeschreven.
Welke lichtbeschermingsfactor past het beste bij uw huid?
Elke huid beschikt voor een bepaalde tijd over een zelfbeschermingsmechanisme, dat aangeeft hoe lang u in de zon kunt zitten, zonder zonnebrand te krijgen. Dit moet u een beetje zuinig uitrekenen, want zonneschade ontstaat al voordat de huid rood wordt! Als die zelfbescherming ongeveer 10 minuten zou zijn, dan heeft u met de lichtbeschermingsfactor, die op de verpakking wordt aangegeven, een uitgangspunt hoeveel langer u met een zonbeschermingsproduct in de zon mag zitten. Bij een lichtbeschermingsfactor 20 zou dat dus 200 minuten zijn. Maar het is in alle gevallen zeker belangrijk af te gaan op het gevoel dat uw huid aangeeft. Als u voelt, voor mijn huid is het eigenlijk wel genoeg, dan gaat u een beetje eerder in de schaduw zitten.
Word ik met een hoge lichtbeschermingsfactor überhaupt wel bruin?
Met een zonbeschermingsproduct verandert de kleur van de huid een beetje langzamer, maar de bruine kleur wordt mooier en is langer houdbaar. Na het zonnebad kunt u uw huid verwennen met een vochtregulerende after-sun-lotion.
Wanneer breng ik het zonbeschermingsproduct het beste aan?
Let erop dat u de zelfbescherming van uw huid niet opgebruikt, voordat u het zonneproduct aanbrengt. Daarmee loopt namelijk de tijd, die u in de zon kunt zijn, terug. U kunt uw huid beter met een zonnecrème insmeren, voordat u in de zon gaat zitten. Het beschermingsproduct royaal aanbrengen en ook de nek, oren, handen en voeten niet overslaan. Geef uw huid bovendien een time-out en vermijd de volle middagzon tussen 11 en 15 uur.
Hoe vaak moet ik me insmeren en waarom eigenlijk?
Tijdens het zonnebad en nadat u in het water bent geweest absoluut een nieuwe laag zonneproduct aanbrengen, zodat de beschermende werking gegarandeerd is. Let op: u kunt hiermee niet de zelfbeschermingstijd bij elkaar optellen! Als het zelfbeschermingsreservoir van 200 minuten (zie boven) is opgebruikt, dan kan dit niet meer verlengd worden door de huid nogmaals in te smeren! Dus: in dat geval uit de zon gaan!
Hoe kunt u uw product voor gezichtsverzorging combineren met een zonbeschermingsproduct?
Als u een dagverzorging gebruikt met een lage beschermingsfactor (bijvoorbeeld LSF 4) dat is het aan te bevelen direct daarna een zonverzorgingsproduct met een hoge bescherming (bijvoorbeeld LSF 20 of hoger) aan te brengen, zodat de huid kan profiteren van een langere beschermingstijd.
Een kleine tip voor diegenen, die niet zo graag in de zon zijn: een zelfbruiner of getinte dagcrème zorgen voor een lichte bruining en brengen de huid in vakantiestemming.
Ga verder naar zonproducten Esthederm
Ga verder naar zonproducten BABOR